3 Ağustos 2009 Pazartesi

Non-celebration!

Madonna'yı çok severim. Micheal Jackson'dan sonra, ölürse ikinci ve son kez ağlayacağım kişidir. Evet, İstanbul'a gelirse de en önde zıplarken göz göze gelebilmek için stadyumda 15 leş bile atarım önüne ama, ama, ama...

Sırf para kazanacağım diye yapılan Greatest Hits olayından nefret ederim, hele hele 5-10 yılda bir yapılanlardan daha çok nefret ederim. Bir de göz boyamak için 1-2 tane de yeni şarkı attırıverirler CD'ye. Madonna da onlardan biri ve onu anlayamıyorum. Paragözcülük mü, hırs mı, müzil aşkı mı hala çözebilmiş değilim. "Confessions on a Dance Floor" gibi süper bir albümden sonra fazla beklemeden "Candy Shop" albümünü çıkardı. Diğer albümle kıyaslanırsa vasattı, arasından ağızlarda dolanan hit bile çıkmadı. Şimdi bu yetmezmiş gibi Greatest Hits çıkarıyor Eylül'de, içine de yeni bir şarkı koymuş; "Celebration".

Şarkı o kadar kötü ki, Paul Oakenfold'in miksi bile kurtarmaz şarkıyı. Paul Oakenfold'i DJ'lik mertebesine çıkaranı zaten alnını karışlamak lazım! Şarkı 80'ler mi 90'lar mı eurotrash mi, eski şarkılarının yama yapılmış hali mi belli değil, ne idüğü belirsiz bir şarkı. Demet Akalın bile daha iyi şarkı seçiyorken günümüzde bu şarkı neyin nesi bre Maddy! A be tembel, a be vasatlaşmaya giden kadın. Kabala merkezlerine gideceğine, Pilates yapacağına biraz daha paraya kıyıp adam akıllı şarkı alsana.

Çok kızdım bak, İstanbul'a gelirsen konserine gelmeyebilirim de :)




3 yorum:

nebraska alice jones dedi ki...

öhüm.. dicey demişsin madonna demişsin hemen atladım geldim buraya.

candy shop albümü bana göre başarısız değildi. give it to me, miles away, 4 minutes yeterince dile dolanan şarkılardı. özellikle de give it to me çok tuttu. ben de tam tersi confessions on a dance floor'u beğenmemiştim. o albümden hatırlanmaya değer tek şarkı "get together"dır benim için.

oakenfold'e gelince, buna da katılmıyorum hatta şüphe ettim kendimden yanılıyor muyum diye açtım dinliyorum. bence remix konusunda çok başarılı. madonna remixlerinden "sorry ve what it feels like for a girl" bence aslından çok daha güzeller. sanırım bu electronic müzik sevmek ya da sevmemekle alakalı. adamın diceyliğinde bir sorun yok bana göre.

onun dışında celebration'ı dinlemedim ama şimdi bir la isla bonita açabilirim:)

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Alice :)

Candy Shop albümü o kadar tutmadı ya, itiraf et :) Confessions gibi bangır bangır gelmedi. Bu saydıkların hoş şarkılar ama La Isla Bonita gibi 10 sene sonra dinlenilecek şarkılar değil bence. Madonna deyince tüm şarkılarının "Past, Present, Future" etkisinde olmasını istiyorum. Nasıl da bencilim değil mi? :)

Müzik kişisel tabii, ama ben beğenmiyorum Oakenfold'i. En başarılı eseri "Faster Kill Pussycat" ama, onun hakkını yemeyeyim. Thanks to Brittany Murphy :)

Yapıcı ve pozitif yorumun için teşekkürler :) (Genelde küfür geliyor da hahahah :)

Adsız dedi ki...

candy shop bana göre de başarılı bir albüm değildi. canlı kayıtlarını seviyorum fakat albüm kayıdına nedense ısınamadım bir türlü. ayrıca sanırım bu toplama albüm madonna'nın kayıt şirketiyle olan anlaşmasına bir son vermesi için çıkarılmış bir ürün. anlaşmanın bitmesi ve yeni albüm için başka bir kayıt anlaşması yapılması için bir toplama albüm piyasaya sürülmüştür, e hali hazırda para da kazanılır yani.