28 Ekim 2009 Çarşamba

(500) Days of Summer

- http://www.imdb.com/title/tt1022603/
- Boy meets girl. Boy falls in love. Girl doesn't.
- Kusursuz bir ileri geri sarma
- (128) I love this song!
- Expectations/Reality.
-
Salya sümük etkime.
- (357) I hate this song!
- Mutsuz eden bir gerçeklik.
- Aşkın başlangıcı ve mutlak sonu.
-
Müzikal
- Penis!
- Kusursuz bir kurgu
- Summer/Autumn
-
The Graduate
- I love us
- Fransız sineması
- Summer Finn

Şaşırtıcı ve etkileyici bir film, mutlaka izleyin!

7 yorum:

genel ahlaksız dedi ki...

su aralar deli gibi ben de bu filmi ariyorum, yorumundan sonra iyice meraklandim.

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Mutaka izlemelisin. Herkese bu filmi öneriyoum bu aralar :)

Mert Yenici dedi ki...

Soundtrack dememişsin. Müthiş bir soundtrack'i var filmin. Regina Spektor'ın filmin hem en çok beğendiğim hem de en fazla içime oturan, -kıza sinir olduğumdan mı, çocuğun haline üzüldüğümden mi yoksa biraz kendimi gördüğümden mi bilmiyorum ama ağladım sanırım bir süre- expectations vs. reality sahnelerinde çalan hero şarkısını mı diyeyim, filmin başındaki us şarkısını mı yoksa Zooey Deschanel'in grubu she & him'in the smiths coverını mi bilmiyorum ama hepsi bir harikaydı. Hepsi o kadar güzel yedirilmiş ki filme tekrar tekrar aynı sahneleri izleyebilirim.

Filmin kendisini ise tahmin ettiğimden de çok sevdim. Senaryosu çok iyi fakat ondan da öte yönetmen Marc Webber'in yaratıcı zekası filmi ilgi çekici yapıyor bana kalırsa. Bu arada Zooey'nin karakterine sinir olduğumu ve Joseph Gordon Levitt'in bir harika olduğunu haykırmak istiyorum:)

Pinor Çen dedi ki...

Bayıldım filme. Son zamanlarda izlediklerimin en iyisiydi.

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Mert,

Valla ben de ağladım salya sümük, hiç yalan söyleyemeyeceğim :) Müzikleri unutmuşum evet, harika bir soundtrack'i vardı. İlk işim soundtrack'ini bulmak oldu filmi izledikten sonra.

Çok iyi film eleştirisi yapamam ama kilit sözcüklerle filmi özetleyeyim dedim :) Senden mutlaka film eleştiri postunu bekliyorum bak:)


chen,

Filme çok fazla beklentimiz olmadan girdiğimiz için kömür madeninde elmas bulmuş gibi sevindik filmin sonunda :)(çok mu klişe oldu bu? :) Gerçekten başarılıydı, hem de yönetmenin ilk film deneyimi olmasına rağmen.

Pinor Çen dedi ki...

Aynen dediğiniz gibi oldu, hiç de klişe değil. Ayrıca gerçekten ilk yönetmenlik deneyimi için fazlasıyla iyi bir filmdi. iki kelimeyle "çok şeker" bir filmdi ya :D

kutupayusu dedi ki...

benimde çok eğlendiğim bi film... herkese öneririm