1 Kasım 2009 Pazar

Kusursuz Veda

Bazı kitaplar vardır hayatımıza derin etkiler bırakır. Son okuduğum kitap bu kitaplardan biri; Kusursuz Veda. Jale Demirdöğen’in Liman Yayınları'ndan çıkan ilk romanı. İlk romanı olmasına rağmen gelecekte adını çok duyacağımız bir yazar kendisi. Daha şimdiden ikinci kitabını büyük bir sabırsızlıkla bekler oldum.

Kusursuz Veda; Yasemin, Şimal, Nilgün ve Selin'in hayatları arasından geçerek okuyucu büyük bir merak ve tutkuyla bağlıyor ve kurgusu ile insanın başını döndürüyor. Araya serpiştirilen Gül, Fikret ve Doğan karakterleri de hikayenin tadı, tuzu ve ayrılmaz bütünü oluyor. Kitap adeta işitsel ve görsel bir şölen. Bu iki özellik kitaba 3 boyutlu bir hava katıyor ve kitabı okumuyor adeta yaşıyorsunuz. Kitabın arka fonunda çalan Mozart kulaklarınızdan eksilmeyecek hiç. Arada geçen şarkıların sözlerini de okurken radyonun sesini açmış gibi dinleyeceksiniz her bir şarkıyı. Leman Sam’dan Sezen Aksu’ya uzanan ve hikayeye eşlik eden güzel bir seçki.

Dedim ya insanı etkileyen çok az kitap vardır diye, bu da o kitaplardan biri. Kitabın sonuna gelirken Mozart'ın Lacrimosa'sının tepe noktasına ulaşacaksınız ve anlatılan bu ağıta sessizce ağlayacaksınız.

Kusursuz Veda, adı gibi kusursuz bir kitap. Jale Demirdöğen’e, biz okurlara böye bir kitap armağan ettiği için çok teşekkür ediyorum.

http://www.jaledemirdogen.com/

P.S. Kitabın 2. Baskısı Nemesis Kitap'tan aşağıdaki kapakla çıktı ;


4 yorum:

Kübra Kayıkçı dedi ki...

ben böyle yorumları çok seviyorum. İlgimi çekti kitap işte gidip alıcam:D

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Kübra Kayıkçı,

Kesinlikle aldığına pişman olmayacaksın. Öyle güzel kitap ki mutlaka sinema filmi ya da 13 bölümlük tadında dizisi yapılmalı.

büşra dedi ki...

mükemmel ötesi bir kitaptı ve tamda anlattığın gibi tavsiyem lacrimosayı kitap okurken gerçekten fonda tutmanız o zaman şimal'in içinde yaşadıgı o fırtınayı keskinleşen keman sesinde sanki içinizde kopuyor gibi hissediyorsunuz

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Büşra,

Zaman geçtikçe kitabı daha da çok seviyorum. Bu arada güvenilir kaynaklardan Jale Demirdöğen'in 2. romanını yazdığını ve yine çok sarsıcı bir roman olduğunu öğrendim. Sabırsızlıkla bekliyorum çıkacağı günü:)