18 Aralık 2013 Çarşamba

Bir Kez Dinle Karar Ver - Britney Spears / Britney Jean (Deluxe Version 2013)

Yolsuzluk davaları, rüşvet skandalları, para sayma makinaları, takkeliler, takunyalılar, Bülent Arınçlar, Aytenler derken çalkalanıyor memleket. Oysa benim hiçbir şey umurumda değil, şaşırma eşiğim oldukça yükseklere çıktı anlaşılan. Onun yerine bir elimde ayna, bir elimde cımbız misali albüm kritiği yapacağım şimdi.
 
Günümüzün 6 saniyelik Vine dünyasında hız ve zaman çok önemli. O nedenle bir albümü 3-4 defa dinleyerek o albümün ve şarkıların güzel olup olmadığına karar vermek zaman kaybından başka bir şey değil. Şarkı dediğin tek dinlemede dinleyiciyi kazanmalı ve dinleyicinin favori listesine hemen girmeli.
 
Deezer hesabım sağolsun amme hizmeti yaparak bu konuya el atayım dedim. Bir albüme ve şarkıya ikinci bir şans vermeden tek dinleme ile analiz dizimize hepiniz hoşgeldiniz. İlk konuğumuz Legendary Britney Spears ve son albümü Britney Jean;


Öncelikle "Alien" A1'e yakışacak kalitede bir şarkı değil, albümün dinamikliğini tetikleyen "Work B*tch"in 2. sıraya atılması akılsızlık örneği. Britney, spor salonlarına çok iyi motive edici bir şarkı kazandırdı. "Perfume" kalp dağıtıcı olarak yola çıkmış, ama o kadar etkileyemiyor. Ses değiştirme efektleri Cher'in Believe albümünden sonra dünya çapında son verilmeliyken hala devam ediliyor. "It Should Be Easy" o efektlerden payını almış. Daha ritmik remikslerle dans pistinde harikalar yaratabilir. "Tik Tik Boom" güzel bir intro'yla başlarken anında yavaşlıyor. Çok iyi olabilirmiş ama becerememişler. Belki iyi bir DJ çöplükten kurtarabilir. "Body Ache", will.i.am etkisinde Shout and Scream benzeri bir şarkı. Britney artık belirli bir tempoda giderken şarkıyı daha da hızlandırmadan vazgeçmeli artık, dans hiti yapmanın formülü bu değil!

"Til It's Gone"da "eh ah oh" kısımları çıkarılırsa kayda değer olabilir. "Passenger" rock lezzeti ile bir anda şarkının içine sokuyor sizi. Albümdeki hazinelerden biri, şaşırtıcı derecede güzel. "Chillin' With You" için country desen country değil, duygusal desen duygusal değil, rap desen rap değil, ortaya karışık kötü bir deneme. Şarkıdaki hızlı araba sesleri ne allasen! "Don't Cry" etkilemiyor insanı, iyi bir slow değil. "Brightest Morning Star" ile 17 yaşındaki haline dönmüş, tam bir liseli kız şarkısı. "Hold On Tight" da öyle, herhangi bir his vermiyor. "Now That I Found You"da ise Avicii'nin Wake Me Up sample'ları var. Şarkı kötü değil, vasat üstü dinlenebilir.
 
Tek dinleme ile 14 şarkıda 2 favori şarkım çıktı; Work B*tch ve Passenger. Gerisi çöpe.

Hiç yorum yok: